Effektiv employer branding: Sådan når du de bedste kandidater

Johanne Røngård Kolmitz Rasmussen
Advisor

Om I er opmærksomme på det eller handler på det, så besidder i et employer brand. Dette er en afgørende faktor for jeres fremtidige kandidatanskaffelse, og for at fastholde allerede ansatte medarbejdere. Det omhandler jeres evne til at markedsføre jer selv som en attraktiv arbejdsplads, samt hvordan jeres brand afspejles i det, både på godt og ondt.

Gør din virksomhed til en magnet for talenter

Forsøg at tag udgangspunkt i, om jeres kultur, omdømme og kommunikation er sammenhængende, og hvordan jeres helhedsbillede ser ud. I skal altså som virksomhed kende jer selv, og hvem gør egentlig det, og bliver det nu en smule eksistentielt? Her er svaret som udgangspunkt, nej. I kan stille jer selv følgende spørgsmål, og derved kan I afgøre hvordan I fremhæver jeres sande identitet, og på den måde tiltrække kandidater.

  • Hvordan samarbejder vi?
  • Hvilke værdier besidder vores virksomhed?
  • Hvad er særligt ved lige præcis vores kultur?
  • I hvilken retning vil vi gerne bevæge os?
  • Kan vores nuværende medarbejdere bidrage til at styre os i den ønskede retning, både nu og i fremtiden?

Hvorfor skal vi bruge employer branding?

De fleste foretrækker at søge job hos en virksomhed, der er anerkendt som en god arbejdsplads af dem, der rent faktisk arbejder der. Forestil dig en virksomhed, som DU virkelig gerne vil arbejde for, og tænk på, hvordan du til hver en tid, ville gribe chancen og ansøge, hvis du så en jobannonce fra dem. Det er præcis den effekt, employer branding kan skabe for jeres rekruttering og dermed øge tiltrækningen af kandidater.

Hvordan bruger man så employer branding?

Der er mange måder hvorpå I kan sprede historien om, hvor fed jeres arbejdsplads er. Prøv f.eks. at gøre brug af sociale medier eller find på nye kreative måder at oprette jobannoncer på. Begge dele kan hjælpe med at fortælle jeres historie, men ingen gør det bedre end dem, der allerede er en del af den. Husk altid at udnytte det, I allerede har; nemlig jeres medarbejdere. Som nævnt tidligere, fungerer det mere troværdigt, når det kommer direkte fra dem. Derfor er det vigtigt at få jeres medarbejdere med på vognen, når I bygger jeres talent magnet. Når I inddrager dem, får I ikke kun øget engagement, men også den mest ægte form for employer branding: glade medarbejdere.

Et eksempel på hvordan medarbejder aktiv bidrager til employer branding, er når de deler virksomhedens opslag på f.eks. deres egen private LinkedIn profil, dette kan eksempelvis være jobannoncerne mm. Det kan også være, hvis de uopfordret taler positivt om arbejdspladsen på deres egne sociale medier. En helt tredje mulighed kunne være at nedsætte en gruppe af ambassadører på jeres arbejdsplads, der skal fungere som virksomhedens ansigt ud af til, og de simpelthen for tildelt tid, hvor de kan udføre employer branding

Rekruttering gjort nemmere

Strømlin dine ansættelser med Candenos platform.

4.5/5 Rating
Ingen kreditkort nødvendig